2019-01-20 07:20:07• hírek • Bede Emőke

Az Ukrán Nemzeti Gárdával közösen pályázik fejlesztésekre a Szatmár Megyei Csendőrség

Az elmúlt hét folyamán a Szatmár Megyei Csendőrség is elkészítette saját mérlegét a tavalyi év eredményeire vonatkozóan. Ebből nem csak az derült ki, hány bevetésen voltak az egyenruhások, hanem az is, hogy milyen fejlesztéseken ment át az egység.

Ovidiu Popa csendőr-főfelügyelő többek között újdonságként kiemelte azt a határon átnyúló projektet, melyre az Ukrán Nemzeti Gárdával közösen pályáztak. A „Határmenti állampolgárok biztonságának növelése” című projekt értelemszerűen azt célozza meg, hogy az országhatárok mentén szolgálatot teljesítő egységek hatékonyságát növelje. Ezt a partnerintézmények kötelékében dolgozók továbbképzése, a felszerelések fejlesztése, illetve a közös gyakorlatozások során nyert tapasztalatok által szeretnék elérni.
 

Mint ahogy arra Popa rávilágított, az utóbbi időben Szatmár megyében is megszaporodtak az illegális bevándorlókkal kapcsolatos esetek. Kit Szatmárnémetiben, kit már a zöld határon sikerült elkapni, épp ezért Ovidiu Popa szerint előnyös volna a csendőrség és az ezzel egyenértékű szerv, az Ukrán Nemzeti Gárda fejlesztése. A közösen megpályázott támogatással pedig épp ezt szeretnék megvalósítani. A benyújtott dokumentáció még elbírálás alatt áll, az viszont biztossággal kijelenthető, bizony jól jönne a Szatmár Megyei Csendőrségnek a segítség.
 

Ami például a csendőrség autóparkját illeti, elmondható, hogy 2018 során hat, immár kiöregedett járműtől kellett búcsút venniük, viszont ezek pótlására csak kettő érkezett, egy Dacia Duster, illetve egy 8+1 személyes kisbusz. Ezekkel együtt is a szükséges járműmennyiségnek mindössze 65 százalékát sikerült biztosítani, azonban a még rendelkezésre álló autók között is vannak olyanok, melyek koruknál fogva már rég megértek a cserére. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: